вторник, 15 июля 2014 г.



Поради батькам для залучення дитини до книги.
     Якомога частіше  читайте дитині цікаві книжки. Спільне читання, та ще з обговоренням прочитаного, буде дуже цікаво не тільки Вашій дитині, але і вам. Так, ви наприклад, можете обговорювати, як вчинили б ви, або Ваша дитина, опинившись на місці головного героя. Це прищепить не тільки інтерес до читання, але і допоможе вам зрозуміти внутрішній світ власної дитини. Та й хіба можна відірватися від таких книг як: "Мері Поппінс", повісті про Малюка і Карлсона, "Вінні Пух і всі-всі-всі"? Цікавих книг безліч, просто почніть їх читати разом.
     Спонукати до самостійного читання можуть і комікси. У них багато картинок і мало тексту, тому дитині не складе особливих труднощів його прочитати. А тренуючись у читанні невеликого цікавого тексту, дитина й сама не помітить, як стане читати краще.
     Також можна спробувати читати книгу по черзі, звичайно великі шматки нехай дістануться вам ,а от маленькі -дитині. Можна спробувати читати за ролями діалоги, тільки книга повинна обов'язково бути цікава для вашої дитини.
     Спробуйте начитати кілька сторінок із книги на диск. Нехай дитина прослуховує запис и, стежить за книгою за текстом. Це гарне тренування швидкого читання. Через кілька таких повторень дитина буде читати краще.
     Придбайте в книжковому магазині педагогічну літературу, створену для тих, хто вчиться читати. Це книга з мовними іграми. Також у ній багато цікавих ребусів, вправ і чотиривіршів. Вибирайте таку книгу, щоб вона була цікава і вам.
     Хтось із великих зауважив, що найбільший винахід людства - книжка. Проте нині нерідко можна почути, що у час комп'ютерів книжки не потрібні. Ну що ж, можливо, книжка нині справді не головне джерело інформації. Але саме книжка навчає людину мислити. В.Сухомлинський наголошував: "Навчіть усіх дітей читати так, щоб вони вміли читаючи думати і думаючи читати."

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  «Молодь і сучасність» Яка вона — молодь двадцять першого століття? Якщо задати це питання бабусям і дідусям сучасної молодої людини, то ...