пятница, 24 декабря 2021 г.

Як провести зимові канікули з користю для навчання 

1. Перед канікулами поспілкуйтеся з дитиною.

Не забудьте обговорити його плани і бажання. Важливо, щоб дитині подобалося те, чим вона займається і подобалося вчитися. Пояснюйте, що навчання – не покарання, а лише шлях до поліпшення себе. Можете запропонувати легкий план, що має бути зроблено / прочитано / написано. Тільки не забудьте про те, що канікули все таки для відпочинку)

2. Дайте вибрати самостійно

Запропонуйте два варіанти навчання у зимові канікули та нехай дитина сама обере. Будь це по 10 сторінок книги в день, або кілька розділів на тиждень. Школярам потрібно вміти самостійно розподіляти час.

Новий рік дистанційна школа 977

3.Цікаві розваги в зимові канікули

Свята – це не тільки час для салатів і феєрверків, а й вільний час для корисних занять. Сходіть в музей цікавої науки в планетарій або в театр на постановку за мотивами книги, яку йому потрібно прочитати. Доступно, наочно, цікаво.

4.Актуалізуйте потребу в пізнанні

Особливо дієвий спосіб – на своєму прикладі показати як цікаво дізнаватися щось нове і як це стане в нагоді в житті. Розкажіть історію зі своєї сфери діяльності, як ви постійно розвиваєтеся і як вам це допомагає. Діти завжди рівняються на батьків.

5. Чудовий варіант – пізнавальні відео на Youtube.

Корисних зимових канікул!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  «Молодь і сучасність» Яка вона — молодь двадцять першого століття? Якщо задати це питання бабусям і дідусям сучасної молодої людини, то ...