суббота, 18 декабря 2021 г.

 



Легенда про Святого Миколая

День Святого Миколая – одне з найрадісніших і найочікуваніших свят року. Розповідаємо цікаві легенди та історії про Святого Миколая для дітей, які змусять повірити в диво!

З року в рік маленькі українці чекають подарунки від Святого Миколая, який традиційно залишає їх під подушками. Всі вірять в його чудеса і в те, що подарунки він приносить тільки слухняним. Але хто такий Святий Миколай? Найголовніше те, що на відміну від більшості святих, святий Миколай – це дійсно реальна історична особистість.Святий Миколай – чудотворець, благодійник, чарівник. У ніч на 19 грудня, в день його пам'яті, він розносить подарунки дітям, вітає із зимою, благословляє на добрі справи.

Цікаві факти про Миколая – Чудотворця

Факт 1. Збереглися відомості, що, ще будучи немовлям, Микола відрізнявся від інших дітей. Так, вважається, що новонароджений дотримувався посту і їв молоко матері тільки по середах і п'ятницях після вечірньої молитви, а під час хрещення простояв в купелі три години на ногах.

Факт 2. Вже у два роки Микола знав усі букви, а в три навчився читати по складах. Він сам вибрав собі вчителя, підійшовши до помосту, де торгували рабами, і взявши одного з них за руку. Цей раб виявився сином багатія з Сирії, знав три мови, сповідував християнську віру і був хрещений під ім'ям Іоанн.

Факт 3. До наших днів дійшли легенди про чудеса, які робив святий. Наприклад, коли в місті Міри настав голод, Микола з'явився уві сні італійському купцю, вклав йому в руку три золоті монети і повелів спорядити корабель і привезти в Міру жито.

Святий Миколай вже готовий роздавати подарунки тим, хто був чемний протягом року. Перевір, чи знайдеться у нього дарунок й для тебе. 

У ніч на 19 грудня трапляються дива, якщо ти у них віриш! Миколай приходить не лише до слухняних дітей, адже він не забуває й про дорослих. Пройди наш тест та дізнайся, що чекатиме на тебе під подушкою.

ТЕСТ: Який подарунок підготував для тебе Святий Миколай?

Тест Святого Миколая

Вітаємо з прийдешніми святами та бажаємо найдушевніших подарунків!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  «Молодь і сучасність» Яка вона — молодь двадцять першого століття? Якщо задати це питання бабусям і дідусям сучасної молодої людини, то ...